Ben jij 18 jaar of ouder

Je moet minstens 18 jaar oud zijn
om deze site te bezoeken

Ja, ga verder
Nee, nog niet

Hoofdgerecht : Asperges à la Flamande

Serveren met:

ENFANT TERRIPLE

Ingredienten:

  • 2 bundels witte asperges
  • 4 eieren
  • 200g boter
  • 4 EL peterselie (gehakt)
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bereiding:

Schil de asperges. Kook ze in 15 tot 20 minuten in water met een snuifje zout.
Kook de eieren 10 minuten. Laat ze afkoelen in koud water. Pel ze. Prak de dooiers en de eiwitten apart.
Laat de asperges uitlekken op een keukenhanddoek, zodat ze meteen ook wat kunnen opdrogen.
Laat de boter smelten maar niet kleuren. Doe er een snuifje peper bij.
Schik de asperges op de borden, met de zachte punten in dezelfde richting. Kruid ze met een snuifje nootmuskaat. Leg op elke portie, mooi op een rijtje, eierdooier, eiwit en gehakte peterselie.
Lepel de warme, gesmolten boter over de asperges. Serveer meteen.

credit : Libelle

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid.   Meer info OK