Ben jij 18 jaar of ouder

Je moet minstens 18 jaar oud zijn
om deze site te bezoeken

Ja, ga verder
Nee, nog niet

Dessert : Gemarineerde kersen met chocolade en hangop

Bereid met:

CUVÉE SOEUR´ISE

Ingredienten:

Voor de gemarineerde kersen
  • 2 flesjes Cuvée Soeur'Ise
  • 200 gr suikerwater
  • Schil van 1 citroen
  • 1 kaneelstok
  • 1 stukje steranijs
  • Kersen
Voor de Hangop
  • 200 gr yoghurt
  • 50 gr half opgeslagen room
  • Snuifje suiker
Voor de chocolademousse
  • 125 gr pure chocolade
  • 250 ml room
  • 2 eieren
  • Snuifje zout
  • 75 gr suiker

Bereiding:

  • Giet het bier samen met het suikerwater, citroenschil, kaneel, steranijs in een pot en laat 20 min rustig pruttelen. 
  • Giet de marinade op de ontpitte kersen en laat een nacht trekken in de frigo.
  • Zeef de kersen. 
  • Om de hangop te maken, laat de yoghurt uitlekken in een handdoek tot het een stevige massa, meng de hangop met de half opgeslagen room en de suiker.
  • Verdeel dit in een spuitzak. 
  • Smelt de chocolade au bain-marie.
  • Scheid de eieren en meng de eierdooiers in een mengkom samen met de suiker. 
  • Klop de eiwitten stevig op en op en voeg zout naar smaak toe.
  • Meng de gesmolten chocolade met het eimengsel. 
  • Spatel luchtig de opgeslagen room en het eiwit onder.
  • Laat opstijven in de koelkast. 
  • Dresseer alles mooi op een bord en werk eventueel af met een bolletje citroensorbet en enkele takjes groen.
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid.   Meer info OK