Ben jij 18 jaar of ouder

Je moet minstens 18 jaar oud zijn
om deze site te bezoeken

Ja, ga verder
Nee, nog niet

CUVÉE ONCLE POL

FLEMISH RED BROWN

Het bier is een zacht-zuur ‘Vlaams rood bruin’. Een blend tussen een bruin bier dat meer dan een jaar kon rijpen op eiken foeders en een jong blond bier. De liefde voor familie en kunst is een belangrijke pijler bij brouwerij De Leite. De vader van brouwer Luc was de 7de telg in een familie van 9. De vriendschap tussen de 8 ste in de rij, nonkel Pol, en neef Luc is groot. Cuvée Oncle Pol is aan hem opgedragen . Bij de lancering had de brouwer met de kinderen van zijn nonkel een verrassing gepland. Zij kwamen met hun vader naar de brouwerij om 'eens een biertje te proeven'. De brouwer kon fier en gelukkig zijn geliefde nonkel met het eerste flesje van dit nieuwe bier verrassen.

Ingrediënten:

water, gerstemout (gluten), tarwemout (gluten), haver (gluten), rijst, hop, gist, kruiden, suiker

MALTY

HOPPY

SOUR

SWEET

 

ABV

Alc. 6,5% Vol.

Energy

52 kCal / 100 ml

IBU

28

EBC

80

VERPAKKINGEN:

33 cl
ARTWORK

Tinus Vermeersch (°1976) studeerde schilderkunst aan de KASK Gent en beeldhouwkunst aan Sint-Lucas. Tinus heeft zijn grote affiniteit met de ambachtelijkheid (inclusief het verkennen van vormen, lijnen, materialen) uitgediept tot een ‘kunde’ die soms flirt met virtuositeit. Het etiket van de Cuvée Oncle Pol toont een werk van Tinus Vermeersch. De nonkel zit zacht mijmerend te genieten van een biertje van zijn neef.

RECEPTEN

Ontdek onze bieren


Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid.   Meer info OK