Varkenswangetjes met cuvée jeun’homme flemish red brown

Hoofdgerecht

Ingrediënten:

  • 1 kg varkenswang (ontvliesd)
  • 75 cl Cuvée Jeun’Homme Flemish Red Brown
  • 2 grote uien
  • 1 teentje look
  • 200 g gedroogde abrikozen
  • 4 takjes tijm
  • 4 blaadjes laurier
  • peterseliestengels (indien beschikbaar)
  • 1 kaneelstokje
  • 1 steranijsje
  • 2 kruidnagels
  • 2 eetlepels scherpe mosterd
  • 2 eetlepels bloem
  • boter
  • peper & zout

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 170°C.
  • Controleer of de varkenswangen zorgvuldig ontvliesd zijn. Vliesjes snij je zorgvuldig weg zonder het vlees te beschadigen. Zorg voor een vlijmscherp mes.
  • Snij de wangen in twee gelijke stukken.
  • Zet een grote stoofpot op een matig vuur. Smelt er een flinke klont boter in.
  • Strooi een beetje zout en versgemalen peper over de stukken vlees.
  • Bak de varkenswangen een paar minuten langs elke zijde. Geef ze de tijd om een korstje te krijgen. Roer niet voortdurend in de pot.
  • Pel de uien en snipper ze in grove stukken. Schep het vlees uit de pot en doe er de uien in. Stoof de stukjes in het braadvet van het vlees.
  • Plet de look en roer de pulp door de stovende uien.
  • Doe de kaneelstok, de steranijs en de kruidnagels in de pot.
  • Bind met een stukje keukentouw een bouquet garni samen. Gebruik laurierbladen, takjes tijm en (indien beschikbaar) wat peterseliestelen.
  • Doe de kruidentuil in de pot en bestrooi de inhoud met de bloem. Roer en laat de bloem kort meebakken. Kijk wel uit, want dit mengsel kan snel verbranden.
  • Doe de varkenswangen opnieuw in de pot en schenk er het roodbruin bier bij en roer.
  • Snij de gedroogde abrikozen in hapklare stukjes en voeg ze bij het stoofgerecht, samen met wat scherpe mosterd, een snuifje zout en versgemalen peper.
  • Zet het deksel op de pot en schuif de wangen in de oven van 170°C. Stoof het gerecht gedurende 2 uur.

Serveren met:

Cuvée_Jeunhomme_flemishRedBrown
Ontdek meer
Cuvée Jeun’Homme Flemish Red Brown
De harmonieuze blend tussen jong en oud bier met een verrassend zacht karakter.
Cuvée Jeun'Homme Flemish Red Brown
Logo De Leite - Belgian Brewery

Aandacht

Deze website bevat informatie over alcoholhoudende dranken en is bedoeld voor volwassenen. Gelieve daarom uw leeftijd te bevestigen.

Logo De Leite - Belgian Brewery
Cookiebeleid

Deze website maakt gebruik van cookies zodat we je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in jouw browser en voert functies uit zoals jou herkennen wanneer je terugkeert naar onze website. Cookies helpen ons team ook begrijpen welke delen van de website jij het meest interessant en nuttig vindt. Cookies hebben een vervaltermijn naargelang het sessiecookies of permanente cookies betreft. Sessiecookies bevatten informatie die wordt gebruikt binnen je huidige browser-sessie. Deze cookies worden automatisch verwijderd wanneer je jouw browser afsluit. Permanente cookies worden gebruikt om informatie te bewaren tussen verschillende bezoeken aan de website. Deze data stelt de website in staat je te herkennen als terugkerende bezoeker en daardoor dienovereenkomstig te reageren, bijvoorbeeld door jouw taalvoorkeuren op te slaan. De permanente cookies hebben een langere levensduur die wordt bepaald door de website.

Door het uitschakelen van cookies kunnen bepaalde onderdelen van de website niet optimaal werken en kan er van bepaalde functionaliteiten en diensten geen gebruik worden gemaakt. Hier kan je instellen welke cookies je al dan niet wilt inschakelen.