Joues de porc à la cuvée jeun'homme rouge brun flamand
Plat principal
Ingrediënten:
1 kg varkenswang (ontvliesd)
75 cl Cuvée Jeun’Homme Flemish Red Brown
2 grote uien
1 teentje look
200 g gedroogde abrikozen
4 takjes tijm
4 blaadjes laurier
peterseliestengels (indien beschikbaar)
1 kaneelstokje
1 steranijsje
2 kruidnagels
2 eetlepels scherpe mosterd
2 eetlepels bloem
boter
peper & zout
Bereiding:
Verwarm de oven voor tot 170°C.
Controleer of de varkenswangen zorgvuldig ontvliesd zijn. Vliesjes snij je zorgvuldig weg zonder het vlees te beschadigen. Zorg voor een vlijmscherp mes.
Snij de wangen in twee gelijke stukken.
Zet een grote stoofpot op een matig vuur. Smelt er een flinke klont boter in.
Strooi een beetje zout en versgemalen peper over de stukken vlees.
Bak de varkenswangen een paar minuten langs elke zijde. Geef ze de tijd om een korstje te krijgen. Roer niet voortdurend in de pot.
Pel de uien en snipper ze in grove stukken. Schep het vlees uit de pot en doe er de uien in. Stoof de stukjes in het braadvet van het vlees.
Plet de look en roer de pulp door de stovende uien.
Doe de kaneelstok, de steranijs en de kruidnagels in de pot.
Bind met een stukje keukentouw een bouquet garni samen. Gebruik laurierbladen, takjes tijm en (indien beschikbaar) wat peterseliestelen.
Doe de kruidentuil in de pot en bestrooi de inhoud met de bloem. Roer en laat de bloem kort meebakken. Kijk wel uit, want dit mengsel kan snel verbranden.
Doe de varkenswangen opnieuw in de pot en schenk er het roodbruin bier bij en roer.
Snij de gedroogde abrikozen in hapklare stukjes en voeg ze bij het stoofgerecht, samen met wat scherpe mosterd, een snuifje zout en versgemalen peper.
Zet het deksel op de pot en schuif de wangen in de oven van 170°C. Stoof het gerecht gedurende 2 uur.
Serveren met:
En savoir plus
Cuvée Jeun’Homme Flemish Red Brown
L’assemblage harmonieux de bières jeunes et vieillies au caractère étonnamment doux.