stoofvlees met friet

Hoofdgerecht

Ingrediënten:

voor 4 personen

  • 2 uien
  • 30 boter
  • 800 rundstoofvlees
  • 5 dl Paljas Bruin
  • 1 witte boterham
  • 2 el mosterd
  • 1takje tijm
  • 1 laurierblad
  • 1 kl maïszetmeel
  • 6 dikke aardappelen

Bereiding:

  • Snij de gepelde uien in grove stukken. Smelt de boter tot ze de kleur van hazelnoten krijgt en doe er het stoofvlees in.
  • Kruid met peper en zout. Voeg de uien toe en laat mee kleuren.
  • Blus de pan met de Paljas Bruin.
  • Leg er een boterham bestreken met de mosterd op.
  • Voeg tijm en laurier toe en laat onder een deksel smoren.
  • Afhankelijk van de taaiheid van het vlees duurt dit 1 à 2 uur.
  • Bind de saus eventueel wat met maïszetmeel.
  • Schil ondertussen de aardappelen en snij ze in frieten van 1,5 op 1,5 cm dik.
  • Probeer ze zo gelijk mogelijk te snijden qua lengte.
  • Pocheer de frieten eerst op 140 °C tot ze bovendrijven. Laat ze uitlekken en bak ze net voor het opdienen mooi goudbruin.

Serveren met:

Paljas Bruin
Ontdek meer
Paljas Bruin
Smakelijk vol en rijk van smaak met toetsen van koffie en chocolade.
Smakelijk vol en rijk van smaak met toetsen van koffie en chocolade.
Logo De Leite - Belgian Brewery

Attention

Ce site web contient des informations sur les boissons alcoolisées et est destiné aux adultes. Veuillez donc confirmer votre âge.

Logo De Leite - Belgian Brewery
Résumé de la politique de confidentialité

Ce site utilise des cookies afin que nous puissions vous fournir la meilleure expérience utilisateur possible. Les informations sur les cookies sont stockées dans votre navigateur et remplissent des fonctions telles que vous reconnaître lorsque vous revenez sur notre site Web et aider notre équipe à comprendre les sections du site que vous trouvez les plus intéressantes et utiles.